Bijeenkomst: EFRO 2021-2027 en eerste subsidie Valorisatie (4 juli 2022)

1 minuut leestijd

Om de regionale economie in het noorden verder te ontwikkelen werken we aan het EFRO-programma (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling). Dit doen we samen met de provincies Groningen, Drenthe en Fryslân en Economic Board Noord-Nederland. Op maandag 4 juli 2022 organiseerden we een bijeenkomst over het vernieuwde EFRO-programma (2021-2027) en de eerste subsidie die in september 2022 opengaat: de Tender Valorisatie 2022, een vernieuwde valorisatie-regeling. Op deze pagina kun je teruglezen en terugkijken wat er in de verschillende onderdelen van deze bijeenkomst aan bod is gekomen. 

OP EFRO 2021-2027 en RIS3 – Joep Hoveling (SNN)

Wat houdt het nieuwe EFRO-programma voor 2021-2027 in? Hoe komen de doelen van de aangescherpte regionale innovatiestrategie (RIS3) hierin terug? En wat betekent dat voor de openstelling van de Tender Valorisatie 2022? Klik op ‘Lees meer’ en lees het verhaal van Joep Hoveling van het SNN.

Bron: New Scientist

Tender Valorisatie 2022 – Charlotte Strijbos (provincie Fryslân)

Wat houdt de vernieuwde subsidie Tender Valorisatie 2022 precies in? Hoe komen de doelen van de aangescherpte regionale innovatiestrategie (RIS3) hierin terug? En hoe ziet het proces van deze subsidie eruit? Klik op ‘Lees meer’ en lees het verhaal van Charlotte Strijbos van de provincie Fryslân.

Voorbeeld Valorisatie-project – Jan Volker (Nedcam)

In de vorige programmaperiode van EFRO (2014-2020) heeft ondernemer Jan Volker van het bedrijf Nedcam uit Heerenveen de eerdere subsidie Valorisatie & Kennisontwikkeling aangevraagd. Met Nedcam is de ondernemer actief binnen verschillende innovatieve netwerken, zoals het ecosysteem ‘3D-print kompas’. Hiermee verbindt het project zich met regionale kennis en kunde. En binnen zijn Valorisatie-project werkt hij samen met het bedrijf CEAD uit Delft, specialist in 3D-printtechniek. Hiermee heeft hij beschikbare kennis en kunde van buiten de regio naar het noorden gehaald.  

Hoe kijkt Jan Volker naar de samenwerkingen die hij heeft? Lees het interview met hem in ons Raak Geïnspireerd-verhaal of bekijk het vraaggesprek tussen Jan Volker en Joep Hoveling van het SNN hieronder in het videofragment van de bijeenkomst van 4 juli 2022: 

Panelgesprek – Jan Volker (Nedcam), André Heeres (Hanzehogeschool) en Wytze Rijke (TCNN) 

Waar kunnen innovatie-ecosystemen en netwerken bij helpen als het gaat om valorisatie-projecten? En wat kunnen samenwerkingen tussen kennisinstellingen en het bedrijfsleven betekenen? In dit videofragment van de bijeenkomst van 4 juli 2022 zie je een panelgesprek met Jan Volker (Nedcam), André Heeres (Hanzehogeschool) en Wytze Rijke (TCNN). Aan de hand van dit panelgesprek kom je meer te weten over belangrijke aspecten van de Tender Valorisatie 2022 en ontvang je tips om je project beter aan te laten sluiten op de gestelde doelen en criteria: 

Meer weten over de Tender Valorisatie 2022?

Kijk dan op de pagina Tender Valorisatie 2022. Hier vind je meer informatie over de subsidie en het aanvraagproces. Ook kun je hier het format downloaden voor het indienen van jouw projectvoorstel in 2 pagina’s (‘two-pager’) en lees je bij wie je terechtkunt met vragen of voor ondersteuning.

sign up for the newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam feugiat dolor dolor, eu sollicitudin mi mattis cursus.